AUTOKOULU INFOA

llmoittautuminen

Voit ilmoittautua kurssille WEBAUTOn kautta tai soittamalla 0405759595.
Jos sinulla on jo aiemmin myönnetty ajokortti, ei sinun tarvitse suorittaa EAS teoriatunteja ja
voit näin ollen aloittaa kurssin ajotunneilla heti kun haluat. Sinun ei siis tarvitse odottaa kurssien aloituspäivään. Ota yhteyttä autokouluun ja aloita opintosi vaikka heti.

Kurssin aloitus

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Ajovarma. Ajokorttilupahakemukseen tarvitset 2 passivalokuvaa. 1.7.2018 alkaen lääkärintodistusta ei tarvitse toimittaa. Ajokortin suorittaja antaa vakuutuksen terveydentilasta ajokorttilupahakemukseen.
Teemme hakemuksen puolestasi ja kun olet tuonut kaikki liitteet, toimitamme sen Ajovarmaan. Ajokorttilupahakemus (35€) maksetaan Ajovarman ennakkomaksulinkin kautta. Käsittelyaika on n.1 viikko. Hakemus kannattaa toimittaa hyvissä ajoin, sillä teoriakoetta ei voi varata ennen kuin hakemus on käsitelty. Ajokorttiluvan voi tehdä myös netissä https://www.traficom.fi/fi/search?q=ajokorttilupa Palvelu vaatii verkkopankki tunnistautumisen.

Teoriatunnit

Uusi ajokorttilakimuutos astui voimaan 1.7.2018 jonka seurauksena pakollista teoriaopetusta on 4h. EAS-koulutusta heille joilla ei ole aikaisempaa ajokorttia. Heillä joilla on jo aikaisemmin myönnetty ajokortti, ei pakollista teoriaopetusvaatimusta ole.

Teoriakoe

Teoriakokeen voit suorittaa kun kaikki teoriatunnit on käyty, ajokorttilupahakemus on käsitelty ja ikä vaadittava. Teoriakoeharjoituksia löydät Ajokaista sivuilta.  Jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti, voit mennä teoriakokeeseen suoraan. Voit mennä teoriakokeeseen aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 18 vuotta.
Tarvittavat paperit kokeeseen saat autokoululta, josta myös varataan koeaika Ajovarman palvelupisteelle (A-katsastus, Katsastajankatu 12 LAHTI). Huomioithan, että teoriakokeeseen mentäessä on oltava mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus. Teoriakoe maksaa 35 €, samalla voi myös maksaa ajokoemaksun 90 €.  B-luokan teoriakoe koostuu kolmesta eri osa-alueesta. Suluissa näet virheiden maximi määrän. Monivalintakysymyksiä on 15(4), kuvakysymyksiä 50(7) ja riskientunnistamiskysymyksiä 5(1).

Ajo-opetus

Ajo-opetuksen voit aloittaa heti kurssin alussa. Ajotuntien käymiseen kannattaa varata aikaa. Ajo-opetuksessa edetään vaiheittain käsittelytaidoista liikennetilanteiden kautta yhä itsenäisempään ajamiseen.
Ajo-opetusta on vähintään 10 tuntia ja riskientunnistamiskoulutus 4 h. teoriaa ja 4 ajotuntia.

Ajokoe

Ajokokeeseen voit mennä aikaisintaan täytettyäsi 18 vuotta. Lisäksi sinulla tulee olla kaikki vaadittava opetus suoritettuna mukaan lukien riskientunnistamiskoulutus. Myös teoriakoe tulee olla suoritettuna hyväksytysti.
Ajokoe suoritetaan Ajovarman palvelupisteellä ja siihen on varattu aikaa 65 minuuttia, joista vähintään 40 minuuttia ajetaan liikenteessä. Jos ajokoe on hyväksytty, saat heti väliaikaisen ajoluvan, muovinen ajokortti postitetaan sinulle sen valmistuttua muutaman viikon kuluessa.
Jos ajokoe on hylätty, varaamme autokoululla sinulle uuden ajokoeajan ja toivomme että otat muutaman ajotunnin ennen uusinta ajokoetta, pakollista ajomäärää hylätyn ajokokeen jälkeen ei kuitenkaan ole.

Riskientunnistamiskoulutus

1.7.2018 alkaen riskientunnistamiskoulutus (4h teoriaopetusta ja 4h ajo-opetusta) tulee olla suoritettuna ennen ajokoetta.

Mikä muuttui 01.07.2018 ?

Ensimmäistä ajokorttia varten on suoritettava neljän tunnin teoriakoulutus (EAS) liikenteen perusteista.

Henkilöauton ajokorttia varten on ajo-opetusta vähintään 10 tuntia ja riskikoulutusta 4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia.

Autokoulu muuttui yksivaiheiseksi (kaikki opetus on nyt ennen ajokoetta), opetusmäärä pieneni, harjoittelu- ja syventävä vaihe poistui.

Moottoripyöräkorttiin ajo-opetusta vähintään 5 tuntia.

Mopokortin pakollinen ajo-opetus poistui.

Kuljettajantutkinnon perusrakenne – teoriakoe sekä ajokoe ja/tai käsittelykoe – säilyyiennallaan, mutta sisältö muuttui.

Kun suoritat ensimmäistä ajokorttiasi B-henkilöautoa (myös opetuslupa oppilaat),  A1/A-moottoripyörää, T-traktoria tai AM120/mopoa , tulee sinun ensin käydä ensimmäisen ajokortin suorittajan (EAS) koulutus, joka on 4 tuntia teoriaa.  Seuraavia korttiluokkia tehdessäsi ei kyseistä teoriakoulutusta tarvitse tehdä enään uudelleen.

TÄSTÄ voit ilmoittautua EAS koulutukseen.

Henkilöauto eli B
Henkilöautokurssiin kuuluu ensimmäisen ajokortin suorittajan (EAS) koulutus 4 tuntia (mikäli ei ole aiempaa ajokorttia). Lisäksi vähintään 10 tuntia ajokoulutusta. Lisäajokoulutuksen määrä on sovittavissa autokoulun kanssa. Ennen ajokoetta on myös suoritettava 8 tuntia riskikoulutusta, jossa on 4 tuntia teoriaa ja 4 tuntia ajoa. Käyt teoriakokeessa sekä ajokokeessa.

TÄSTÄ voit ilmoittautua kurssille.

Mopo eli AM120
Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, käyt 4 tuntia (EAS) teoriaa mutta ajo-opetus ei ole pakollista.  Sinun tulee suorittaa teoriakoe sekä käsittelykoe. Koulun mopo opetuspaketti sis. 4 teoriatuntia (EAS) ja 2 tuntia ajoa (käsittely ja liikenne) sekä mopon käytön käsittelykokeessa.

TÄSTÄ voit ilmoittautua kurssille.

Moottoripyörät eli A1 tai A2 tai A
Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, käyt 4 tuntia (EAS) teoriaa. ja 5 ajotuntia vähintään. Sinun tulee suorittaa teoriakoe ja käsittelykoe sekä ajokoe. Meillä saat juuri sinulle räätälöityä koulutusta.

TÄSTÄ voit ilmoittautua kurssille.

Soita ja kysy lisää; puh. 0405759595

KURSSIN VOIT ALOITTAA VAIKKA HETI !
Kurssit;   https://kuljettajaopetus.fi/etelahameenautokoulu

Tutusta myös alla olevaan Trafin tiedotteeseen;

Tiedote uudistuksista autokouluille ja koulutuskeskuksille 9.5.2018

Lahti